Jan hedh maräng recept

Maränger

Maränger

Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Maränger

Maränger

Receptet är ifrån JanHedh. Först ut är dessa maränger. Vispa till en fluffig maräng. Så fina maränger, jag får aldrig till mina i så fina former
Grundrecept Maränger

Grundrecept Maränger

När jag gör maränger så använder jag JanHedhs recept på kallvispade maränger. Spritsa el klicka ut maränger
Maränger

Maränger

Jag använder mig av JanHedhs recept. Maränger är inte alls i min smak men de ser fina ut, de är användbara i desserter och barn älskar dem
Classic Banoffee Pie

Classic Banoffee Pie

a JanHedh, Magnus Johansson och Lars Wallin. På sin höjd i en Maräng Swiss eller som friterad banan. Glad helg
Kokosglass gjord på överblivna äggvitor

Kokosglass gjord på överblivna äggvitor

Därför blev jag så glad när jag i JanHedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor. Jag var lite skeptiskt inställd till en början, men när jag väl provsmakade den färdiga produkten så var den inte så dum
Födelsedagstårta med vanilj- och blåbärsfyllning

Födelsedagstårta med vanilj- och blåbärsfyllning

Klassiskt svenskt wieneranslag (JanHedhs). Tyvärr var luftfuktigheten helt bisarr här när jag gjorde marängerna och jag tror jag tog ut dem liiite för tidigt ur ugnen, så ytan som var så slät och fin från början blev något skrynklig över natten
Japonais (Japaner)

Japonais (Japaner)

av sockret till maräng. Tillsätt resterande socker i omgångar under ständig vispning och vispa till en fast maräng
Vaniljdiamanter

Vaniljdiamanter

Receptet kommer från JanHedhs bok 277 sorters kakor, en himla bra bok med massa goda kakor och bakverk som småkakor, biskvier, mazariner, maränger, Petit-fours, tebröd, smördegsbakverk, flarn och massa annat gott
Mjölkchokladmoussetårta med hallonpannacotta

Mjölkchokladmoussetårta med hallonpannacotta

Chokladgelé (JanHedh). Jag dekorerade tårtan med färska hallon fyllda med vit chokladganache, italiensk maräng smaksatt med smultron samt en passionsfruktspannacotta
3 x macroner

3 x macroner

ett med ett vad jag förstått ett väldigt vanligt recept på macroner, på italiensk maräng, och två försök med JanHedhs recept, som är snarlikt det recept jag vid tidigare försök använt mig av
Macarons

Macarons

Receptet kommer från JanHedhs bok “Passion för desserter”. Vänd ned florsocker och mandelmjöl i marängen med en slickepott till en seg massa
Chokladmaränger med pistage

Chokladmaränger med pistage

Jag fastnade för ett recept på chokladmaränger med mandel i JanHedhs senaste bok ”Gofika”, men ersatte i resurshushållningens namn mandeln mot lite pistagenötter som började närma sig utgångsdatum

Nostalgia

Receptet har jag fått från allas vår retromästare JanHedh. En ganska knasig kombination av mördeg och maräng, och för att det inte ska bli alldeles för sött gör man en mördeg med betydligt mindre socker än normalt