Färsk tonfisk tillagades med inspiration från JamieOliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
En ny favorit bland kokböckerna är JamieOlivers "Mat för hela året". Skär upp köttet och servera med tex potatisklyftor eller som Jamie rekomenderar, cannelonigratäng
Jag hittar mycket av min inspiration när det gäller matlagningen ifrån JamieOliver. Dela sönder sardellerna och lägg dom över potatisen, dra bladen av timjankvistarna och tillsätt lagerbladen
Den TV-kock som står sig bäst är utan tvekan JamieOliver. Det är inte ofta man öppnar en kokbok och faktiskt kan tänka sig att laga till nästan allt, men så är det med Jamie´s bok
JamieOliver är en stor inspiration på just det här med stek i ugn. Jamie kryddar ofta med sardeller, smart sätt att få sälta och djup i smaken, så här är köttet kryddat med ett sardellsmör- smart trick
Tillsätt sardeller, lagerblad, lite timjan, salt och svartpeppar samt riven parmesan. Middagen var inspirerad av JamieOlivers middagar på 30 minuter, en mycket god senapskyckling serverad tillsammans med en annorlunda potatisgratäng där potatisen som var i var oskalad. JamieOlivers senapskyckling, 4 pers. 4 sardeller i olja
Hetta upp lite olivolja och tillsätt resterande vitlök, chili och rosmarin samt kapris, sardeller, oregano och kanelstång och fräs på svag värme tills vitlöken mjuknar
Gillar JamieOliver. Skär sparris (spar knopparna) och bryter broccoli i mindre bitar, spar buketterna och använder stjälken, mixar allt med sardeller, kapris, vitlök, chili och timjan
Jag fortsätter vidare med recepten från JamieOlivers Middag på 15 minuter. Receptca 4 portioner Ratatouille1 Aubergine1 Zucchini1 röd lök1 röd 1 gul Paprika2-4 VitlöksklyftorOlivoljaSardeller, ca 2 stycken1-2 tsk Harissa1 msk balsamvinäger 400 gram passerade tomaterbasilika, blanda ner några blad och spara några till dekoration Dela zucchini på längden och grilla demSkär auberginen i cm skivor och grilla dem utan oljaSkär lök och paprika och fräs i lite olivolja, pressa i vitlökSkär i zucchinin och auberginen i grytanBlanda i sardellerna, passerade tomaterna, harissa och balsamvinägerLåt koka ca 10 minuterSmaka av med salt och pepparBlanda ner lite basilika och rör om och dekorera sedan med lite färsk basilika ovanpå. Sardeller, ca 2 stycken
Vi fortsätter att laga mat med JamieOliver. Det är bara att konstatera att herr Oliver ÄR ett geni. Häll oljan från sardellerna i en kastrull på medelhög värme
Ett annat pizzatips är att göra som JamieOliver, en rårörd tomatsås. ) Jamie gräddar pizza med mozzarella och lägger på godasker som färsk basilika, parmesan och parmaskinka när pizzan är färdiggräddad
Receptet kommer från boken Jamies matrevolution av JamieOliver. Kärna ur oliverna genom att trycka till dem hårt med handflatan tills de spricker och ta ut kärnorna