Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg JamieOliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Jag fastnade för Jamié Oliver som i detta avsnitt hade tagit sitt pick och pack och besökt Venedig. Det fiskades skaldjur, revs parmesan, åktes gondol, lagades risotto och pesto
Ett semesterminne återskapades i köket när vi lagade risotto med gorgonzola och päron, en piggig fisk lagades till och David Batras oheliga köttbullar gjorde succé
Provade JamieOlivers grundrecept på risotto (från han första bok, tror jag, "den nakna kocken"). Det hade jag nog inte vågat om inte Johans syster gjort det i sin risotto för några veckor sedan, men det funkade fint
Till åt jag ris som jag försökte laga till på JamieOliver sätt, men jag blev inte helt nöjd. Jamie kokade riset drog det från värmen, vispade ihop äggen som han sedan hällde över riset och lade på locket
Ingen läspar så gulligt som JamieOliver. Bild från Jamies officiella hemsidaHans pastarätter är underbara och grillat lamm, salsor och trifle gör han så övertygande att till och med jag skulle kunna tänka mig att smaka just trifle, fast jag inte gillar frysta desserter något vidare
Ungefär som risotto fast som gratäng. JamieOliver förstås. Den här gratängen har trollats fram indirekt av Jamie, jag var väl med på ett litet hörn då kan ju erkännas
Idag har vi ätit risotto, med receptinspiration från en av JamieOlivers kokböcker. Den där risotton. Vi har haft den kokboken i flera år och jag har bläddrat i den många gånger men aldrig lagat något därifrån