Jambalaya saffran recept

Jambalaya

Jambalaya

Låt saffran och ris fräsa med en stund. 11/2 g saffran
. 1Späd eventuellt med mer vatten, jambalayan ska vara krämig
Jambalaya

Jambalaya

Låt saffran och ris fräsa med en stund. Späd eventuellt med mer buljong – jambalayan ska vara krämig. 5 g saffran
Recept: Jambalaya

Recept: Jambalaya

Lägg i saffran och ris och låt det fräsa med någon minut. Igår gjorde jag en jambalaya till middag. Vi serverade jambalayan med en klick aioli och en sallad
Jambalaya

Jambalaya

1Ingredienser, 4 port Kalorier 2 st Lökar Sök 1 st Saffran Sök 3 dl Ris Sök 5 msk Olja Sök 1 st Buljongtärning Sök 5 dl Vatten Sök 1 dl Vitt vin Sök 2 st Vitlöksklyftor Sök 1 st Lagerblad Sök 2 st Chorizokorvar Sök 1 st Zucchini Sök 1 st Röd paprika Sök 200 g Räkor Sök 2 st Kycklingfiléer Sök 100 g Oliver Sök Basilika Sök Oregano Sök Sweet chilisås Sök
Risrätt med ajvar och sojakorv

Risrätt med ajvar och sojakorv

Det är inte en paella då det inte är saffran i och det är inte en jambalaya då det inte är varken tomat eller selleri i
Jambalaya

Jambalaya

Häll på saffran och riset och torrstek en stund så att riset blir glansigt. Och när man är hemma hos mamma så får man middag och vilken god middag - Jambalaya
Jambalaya!

Jambalaya!

Rätten liknar den spanska paellan, men är kryddigare och saknar den spanska motsvarighetens karaktäristiska saffran

Jambalaya

Jambalayan får gärna vara lite blöt. Servera jambalayan riktigt varm med auberginekräm. Fräs lök, råris och saffran i 3 msk olivolja. 1 paket saffran

Jambalaya

Rör ner riset och krydda med gurkmeja eller saffran. 2 krm gurkmeja eller saffran.  Fräs lök och vitlök i matoljan i en tjockbottnad gryta tills det får färg
Vitlöksjambalaya

Vitlöksjambalaya

Häll på ris och saffran och fräs alltsammans. Servera jambalayan med massor av lätt crème fraiche vitlök samt lite extra nymald svartpeppar

Jambalaya

Låt saffran och ris fräsa med en stund. Späd eventuellt med mer buljong – jambalayan ska vara krämig. 1.  Ris