Traditionellt ska det ingå kött, grönsaker, buljong och ris i en jambalaya. Jambalaya har rötter både i Karibien och kreolska Louisiana med spanska och franska influenser
Tillsätt riset och låt det fräsa med en kort stund. Krydda med salt och peppar och sjud under lock tills riset är klart, cirka 20 minuter. 2 dl ris. 2 stora gula lökar, skivade 2 vitlöksklyftor, hackade 2 dl ris 200 g rökt skinka, strimlad 1-2 kabanossen, i bitar 4 dl buljong från tärning 1 burk majs- och paprikablandning 200 g skalade frysta räkor, eller från burk 1 liten burk gröna ärter salt och peppar paprikapulver
Lägg i saffran och ris och låt det fräsa med någon minut. Igår gjorde jag en jambalaya till middag. Lös upp buljongen i vattnet och späd riset med buljong och vin, lite i taget och rör hela tiden
Skölj riset i en sil och låt det fräsa med ett par minuter till under omrörning. Jambalaya med Chorizo, 4 portioner. 3dl Jasminris. Hacka under tiden chorizon i hela eller halva slantar, tillsätt den och låt det koka ytterligare 5 minuter eller till riset är färdigt under lock, späd med vatten till en krämig konsistens och smaka av med salt och peppar. Jambalaya med Chorizo, 4 portioner. 3dl Jasminris