Ett bra exempel på vad jag menar med det här är det samarbete jag har haft med Bråvallafestivalen här under våren där vi tillsammans i åtta stycken jävligt goda festivalrecept har visat upp hur framtiden för vegetarisk festivalmat skulle kunna se ut
Jag har hämtat inspiration till receptet från Jävligt Gott men ändrat lite efter egna önskemål. För ett tag sedan när vi var och hälsade på min bror och hans sambo i Göteborg så blev vi serverade just den här vegetariska rätten – pulled jackfruit
Det jag satsade på var en kombination av GodaMiddans Fooled Pork, Gaashuds Pulled Jackfruit och Serious Eats Kansas Style Barbequesauce med en rejäl touch av vad jag själv tyckte lät vettigt och gott
För att laga till en lurad gris så behövs ju något som ersätter köttet och då används en exotisk frukt vid namn Jackfruit, Jackfrukt, som du hittar i välsorterade matbutiker eller i butiker som säljer asiatisk mat
Jackfruit Texas Chili – Jävligt Gott Festivalkäk med Bråvallafestivalen. Inspirerad av hans attityd så ska jag försöka bjuda på lite fler grymma grönsaksgrillarrecept i sommar också för att väga upp allt sojakött
Istället har jag ugglat inomhus, ätit massor av pulled jackfruit och sett så många avsnitt project runway att jag snart kommer starta syateljé, åtminstone om den här kylan fortsätter
Jackfruit Texas Chili – Jävligt Gott Festivalkäk med Bråvallafestivalen. Inspirerad av hans attityd så ska jag försöka bjuda på lite fler grymma grönsaksgrillarrecept i sommar också för att väga upp allt sojakött
I helgen hade vi besök av mina päron och jag bestämde mig för att äntligen öppna den där burken jackfruit som stått orörd i skafferiet alldeles för länge
För att ge er en god start på färden så har jag tillsammans med mina polare på Owl Streets tagit fram den här postern där vi lyfter fram Jackfruiten och dess aningen bisarra look