Det visade sig nämligen att det man egentligen behöver göra för att 1) få skriva precis vad man vill 2) få betalt för det och 3) dessutom affärsutveckla sin verksamhet så man får göra så mycket coola grejer som möjligt som gör att jag når ut med budskapet om enkel och jävligt god vegetariskmat till fler, är att vara åtminstone tre, fyra månader ute i förväg med planeringen av allt man vill göra
Det visade sig nämligen att det man egentligen behöver göra för att 1) få skriva precis vad man vill 2) få betalt för det och 3) dessutom affärsutveckla sin verksamhet så man får göra så mycket coola grejer som möjligt som gör att jag når ut med budskapet om enkel och jävligt god vegetariskmat till fler, är att vara åtminstone tre, fyra månader ute i förväg med planeringen av allt man vill göra
JävligtGott är förresten finalist i årets upplaga av Matbloggspriset i kategorin Folkets val. – Det är svårt att peka på en enda faktor, men jag skulle gissa på att det till viss del handlar om att när jag startade bloggen så fanns det dels ganska få lakto-ovo vegetariskamatbloggar, de flesta som fanns var veganska, och att jag redan från början har haft fokus på ganska mycket ”vanlig” mat som jag vegofierat, vilket det verkar ha funnits en stor efterfrågan på
Mattias Dahlgrens nya satsning Rutabaga är väl det som fått mest uppmärksamhet (även om det dock kommer att vara lakto-ovo), men även ovan nämda Växthuset, Agrikultur, Gro, Fotografiskas restaurang, Gastrologik och ett flertal andra ställen har veganska eller lakto-ovo vegetariska menyer
Mattias Dahlgrens nya satsning Rutabaga är väl det som fått mest uppmärksamhet (även om det dock kommer att vara lakto-ovo), men även ovan nämda Växthuset, Agrikultur, Gro, Fotografiskas restaurang, Gastrologik och ett flertal andra ställen har veganska eller lakto-ovo vegetariska menyer
De flesta recepten har jag skrivit om här på bloggen tidigare också, bönburgarna är en klassiker som ni hittar här, den grillade potatisen hittar ni här, spetskålen hittar ni här – men då i en lite äldre lakto ovo vegetarisk version och korvspetten hittar ni här
Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och Världsnaturfonden (WWF) ska i det gemensamma projektet Vego i världsklass, finansierat av Postkodlotteriet ta fram och servera hållbar, näringsberäknad vegetariskmat till högpresterande idrottare
Jag ser enormt mycket fram emot att träffa er alla, skaka hand, high fivea, sälja lite kokböcker och tishor, men framförallt också få bjuda på en massa schysst veganmatlagning och prata om vego tillsammans med er
Vill vi ha med oss fler så måste vi göra bra, ekologisk och vegetariskmatjävligt attraktiv även för de som inte ser sig själva som vegetarianer för en femöring
Att få chansen att vinna den här tävlingen, inte bara för min egen skull, utan också får att få ut Jävligt God vegetariskmat till det svenska folket är så sjukt viktigt
Växtbaserad mat, det vill säga vegetarisk och vegansk mat, men också rätter med väldigt lite kött och betydligt mycket mer grönsaker på tallriken har en drastiskt mycket lägre klimatpåverkan än kött