Jäst vatten olja mjöl socker salt recept

Naturligt utan socker: Källarfranska

Naturligt utan socker: Källarfranska

Värm vatten och mjölk till rumstemperatur och blanda med jästen tills den löst upp sig i vätskan. Äter du en kost utan socker så ska du också veta om att stärkelser, så som gluten, potatis, ris är uppbyggda av sockerarten glykos
Pizzabullar

Pizzabullar

Tillsätt hälften av mjölken, rör runt och lös upp jästen. Smula jästen i en bunke. I receptet har jag har använt mig av mjölk, men det går även bra att använda vatten
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning
Hembakade pitabröd med grillad halloumi

Hembakade pitabröd med grillad halloumi

Tillsätt salt, socker, olja och det mesta av mjölet. Tillsätt lite mer mjöl om degen känns lös. Pitabröd8 st25 g jäst2 1/2 dl vatten2 tsk olja1 tsk salt1 tsk socker1 dl rågsiktca 5 1/2 dl vetemjölSmulajästen i en skål. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Mjöla degbollarna och kavla ut dem ca 1 cm tjocka och ca 10 cm i diameter. 25 g jäst
Piroger grundrecept pirogdeg

Piroger grundrecept pirogdeg

Smula jästen i en bunke. Rör ut majsstärkelse i ett glas med kallt vatten tillsätt det till färsröran. Bryn färsen i olja
Pizzabullar

Pizzabullar

Smula jästen i matberedaren/bunken. Tillsätt vatten, mjöl, olja, salt och socker. 25 g jäst 3 dl ljummet vatten8 dl mjöl2-3 msk olivolja1 nypa salt1 nypa socker. 25 g jäst. 3 dl ljummet vatten. 8 dl mjöl. 2-3 msk olivolja. 1 nypa salt. 1 nypa socker
Hemgjorda, enkla pitabröd!

Hemgjorda, enkla pitabröd!

Smula jästen i en bunke och tillsätt därefter vatten, lös upp jästen. Tillsätt olja, salt, socker samt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, gärna i maskin
Pizzadeg

Pizzadeg

Rör ut jästen med lite av degspadet i en kopp. Förhållandet mjöl/vatten kan behöva justeras beroende på mjölets fukthalt och luftfuktigheten
Ljust glutenfritt formbröd - perfekt att rosta

Ljust glutenfritt formbröd - perfekt att rosta

Häll över i hushållsmaskinen och smula över jästen. Blanda rismjöl och salt och tillsätt lite i taget. Oftast bakar jag mina glutenfria bröd riktigt grova och nyttiga och proppar i massor med olika sorters mjöl, nötter, frön, bär och pulver
Studentmottagning: Baka focaccia – med eller utan oliver

Studentmottagning: Baka focaccia – med eller utan oliver

Lös jästen i vattnet. Blanda i salt,sockerolja och mjöl. Strö över rosmarin och ringla över olivoljan. 25 g jäst. 5 dl fingerljummet vatten. 1 tsk salt. 1 tsk strösocker. 1/2 dl olivolja. 5 dl durumvetemjöl. 7-8 dl vetemjöl. ytterligare 1/5 dl olivolja (att ringla över). ev 1 tsk flingsalt. Toppa ev med flingsalt och låt sedan jäsa ytterligare 15-20 minuter utan bakduk. Relaterade 25 g jäst. 5 dl fingerljummet vatten. 1 tsk salt. 1 tsk strösocker. 1/2 dl olivolja. 5 dl durumvetemjöl. 7-8 dl vetemjöl. ytterligare 1/5 dl olivolja (att ringla över). ev 1 tsk flingsalt

Naan- Indiskt bröd recept!

Blanda torrjäst med fingervarmt vatten i en bunke. Jag drar ALLTID ner på jästmängden i recept som inte är mina egna
Munkar (Krofne)

Munkar (Krofne)

I en bunke häller du i mjölk, socker, salt, jästblandningen & lite av mjölet. Smält jästen i vattnet. Tillsätt oljan & fyll därefter på med mera mjöl, lite i taget tills du får en "lagom" smidig deg