Järpar persilja recept

Järpar med gurka och rotfruktsmos

Järpar med gurka och rotfruktsmos

4 Gurka 1 gurka 1 msk ättiksprit 1 msk strösocker 1 msk vatten 1/2 kruka persilja Rotfruktsmos ca 500 g rotselleri 450 g potatis 2 morötter 2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar Järpar 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk ca 500 g blandfärs 1 tsk dijonsenap 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
Järpar med gräddsås

Järpar med gräddsås

Tillsätt persilja om du vill laga persiljejärpar. Forma smeten till åtta eller tolv äggformade bullar - hjärpar
Järpar med potatissallad

Järpar med potatissallad

persilja. Forma järpar. Blanda i färs, salt, peppar, oregano, hackad persilja, ägg och pressad vitlök. persilja
Järpar på rådjur

Järpar på rådjur

Hacka persiljan fint. Eftersom det var färs det handlade om fick det bli järpar, vilka jag valde att servera med lingon och en liten potatisgratäng
Järpar i gräddsås

Järpar i gräddsås

Servera järparna med ett gott mos, som smaksatts med persilja och saltgurka. Forma färsen till järpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca

Järpar med sockerärter

Smaka av med salt och peppar och rör i persilja. Ta upp järparna och häll i vatten, fond och grädde i stekpannan
Järpar med sockerärter

Järpar med sockerärter

Smaka av med salt och peppar och rör i persilja. Ta upp järparna och häll i vatten, fond och grädde i stekpannan
Järpar med salsa & blomkålssallad

Järpar med salsa & blomkålssallad

Väl hemma så lagade vi mat tillsammans, det blev järpar med en fräsch sallad och salsa till. Blanda sedan ihop allting i en bunke, sedan är det bara att forma järparna och steka dem i panna med smör

Järpar med sockerärtor

Smaka av med salt och peppar och rör i persilja. Ta upp järparna och häll i vatten, fond och grädde i stekpannan
Järpar med potatismos

Järpar med potatismos

persilja. Järpar. Blanda färsen med ägg, salt och peppar och forma fyra järpar. Servera lingonyoghurt, mos och sockerärter till järparna
Järpar med sockerärtor

Järpar med sockerärtor

Smaka av med salt och peppar och rör i persilja. Ta upp järparna och häll i vatten, fond och grädde i stekpannan
LCHF - Janssons järpar

LCHF - Janssons järpar

Hacka ansjovis och persilja och tillsätt den i pannan. Forma färsen till avlånga järpar och stek dem i smör
Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Persiljejärpar med gräddsås & pressgurka

Blanda ättika, socker, salt, vatten, vitpeppar och persilja och slå lagen över gurkan. Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig färs och forma järpar med hjälp av en sked och din handflata
Persiljejärpar med gräddsås

Persiljejärpar med gräddsås

Rör ner färs, persilja, lök, ägg och kryddor efter smak. Servera järparna med kokt potatis, gräddsåsen och gärna kokta grönsaker