Järpar i gräddsås recept

Järpar i gräddsås & pressad potatis

Järpar i gräddsås & pressad potatis

Järparigräddsås. Ta upp järparna och koka ur pannan med grädde och kalvfonden till såsen. ½ gul lök700 g blandfärs1 dl ströbröd2 dl gräddesaltpepparsmör tillstekningSås3 dl grädde1 msk kalvfond1 tsk fransk ljus senap2 msk japansk sojasaltpeppar Skala och riv löken. Forma färsen tilljärpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida
Järpar med gräddsås

Järpar med gräddsås

Täck över järparna med litefolie och håll dem varma medan du lagar gräddsåsen. Tillsättpersilja om du vill laga persiljejärpar
Järpar i gräddsås

Järpar i gräddsås

Forma färsen tilljärpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca. Skala och riv löken. Ta upp järparna och koka ur pannan med grädde och kalvfonden till såsen
Järpar med gräddig löksås

Järpar med gräddig löksås

IngredienserPortioner. 4 900 g potatisJärpar 1/2 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 msk senap (gärna dijonsenap) 1/2 tsk salt 1 krm peppar ca 500 g nötfärs 1 msk smör eller margarinGräddsås 1 rödlök 1 tsk smör eller olja 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 köttbuljongtärning 1 tsk kinesisk soja Tillservering 1 hjärtsallad 1 gurka Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5. - Rabatt GoGreen 200-1000 g Mer info Ladda kupong
Persiljejärpar med gräddsås

Persiljejärpar med gräddsås

Servera järparna med kokt potatis, gräddsåsen och gärna kokta grönsaker. Semestern börjar lida mot sitt slut och på måndag börjar verkligheten om igen
Persiljejärpar i gräddsås

Persiljejärpar i gräddsås

Idag plockade jag inlitepersilja och gjorde persiljejärpartillmiddag. Lyft ur järparna ur stekpannan
LCHF - Janssons järpar

LCHF - Janssons järpar

Servera gärna med lchf - gräddsås, lchf - blomkålsmos och lite lchf - pressgurka. Forma färsen till avlånga järpar och stek dem i smör
Persiljejärpar fyllda med Philadelphiaost

Persiljejärpar fyllda med Philadelphiaost

Servera med hemlagat potatismos eller gör god gräddsås av skyn och servera med kokt potatis. Tillsätt lök, ägg, köttfärs och persilja och forma färsen till spolformade järpar med händerna
Köttfärsjärpar

Köttfärsjärpar

Servera järparna med kokt mjöligpotatis, gurksalladen, gräddsås och några goda inläggningar. Slå dressingen över och låt det dra tillsjärparna är klara
Kalvfärsjärpar

Kalvfärsjärpar

Forma till avlånga järpar. Låt ströbröd och vatten svälla i en bunke under några minuter. Gräddsåsen. Stek järparna