Italienska skorpor recept

Nyponsoppa med italienska skorpor

Nyponsoppa med italienska skorpor

Den här varianten serverade jag med en klick fet yoghurt och italienskaskorpor (cantonucci). Knåda ihop till en deg och rulla till två eller tre rullar beroende på hur stora skorpor du vill ha
Italienska biscotti

Italienska biscotti

Skorporna ska kännas torra. Ta ut skorporna och sänk ugnsvärmen till 100 grader. Ca 60 stycken200 g sötmandel
Italienska Kärleksskorpor

Italienska Kärleksskorpor

Det här recept fick jag med mig från bageriskolan och det är nog dem godaste skorporna jag vet, det är bara Lakrits Biscotti som kan mäta sig med dem
Italienska läckerheter

Italienska läckerheter

Knapriga mandelskorpor att doppa i dessertvinet. Gott att doppa skorporna i om man inte vill doppa i vinet
Biscotti- Italienska kakor

Biscotti- Italienska kakor

Italienska småkakor som man njuter av till kaffet eller en kopp te. Vänd sedan på alla skorpor och baka dem i ca 6 min till på den andra sidan
Italienska Filone

Italienska Filone

1. smula jästen och lös den med vattnet. blanda i övriga inredienser utom saltet. arbeta först för hand med en stor slev tills den blir riktigt smidig och släppt degbunkens kanter
citrusdessert på italienska

citrusdessert på italienska

Dela skorporna i bitar och droppa över likör eller saft. Varva kvarg och skorpor i 4 små glas eller skålar. 8 st italienskamandelskorpor
Jakten på skorpan

Jakten på skorpan

Jag älskar italienskamandelskorpor, och de här var extra stora. Måste bara gå en kurs i italienska först
Nu kör vi Italienska och Svenska cantuccini!

Nu kör vi Italienska och Svenska cantuccini!

Men idag blir det Italienska cantuccin och Margaretaskorpor, det är Svenska cantuccini… hihi. Och så kör vi den Svenska varianten av skorporMargaretaskorpor smakar ljuvligt, det är ett problem man kan inte sluta att äta
Pretzel rolls

Pretzel rolls

Tacka den italienska munken som på 600-talet uppfann pretzeln som en slags belöning för de barn som lärt sig sina psalmer
Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Sätt ugnen på 200°C. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvispens vispar. Tillsätt ägg, ett i taget under tiden du vispar
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Krossa mandelskorporna. Strö över krossade skorpor och granatäppelkärnnor. Krossa mandelskorporna. Strö över krossade skorpor och granatäppelkärnnor
Cantuccini

Cantuccini

De här goda italienskaskorporna som är en variant av Biscotti försvinner alltid i ett nafs, trots att jag brukar göra dubbel sats varje gång