Häll på vatten, tomatsås, några kvistar timjan och vinet. Hittade ett smarrigt recept på en italiensk lergryta i en gammal tidning, efter lite uppdatering av receptet kommer nu en riktigt smarrig bjudrätt som innehåller massa smaskens
Egentligen hade jag ambitionen att göra en surdegspizza men inte tiden, så det fick bli min vanliga pizzadeg signerad Gennaro Contaldo (han som lärt JamieOliver allt om italiensk mat, ni vet)
Det är en variant av den mer kända italienska lasagnen med köttfärssås. Vår reseledare Ulla nämnde att hennes paradrätt är ”Melanzane alla parmigiana”, en vegetarisk rätt med aubergine som varvas med tomatsås, parmesan och mozzarella och sedan gratineras i ugn
Fyll rören - snåla inte - och lägg ut dem i ett lager ovanpå tomatsåsen. Sätt ugnen på 200 grader. Koka broccoli och blomkål eller romanesco tills de är genomkokta, 5-6 minuter, låt rinna av i durkslag
mat , recept , zucchinigratäng , squashgratäng , zucchini , squash , gratäng , italienskt. Zucchinigratäng består av stekta skivor av små zucchini på längden varvat med tomatsås, god parmesan och toppad med brödsmulor av ett gott bröd t
mat , recept , zucchinigratäng , squashgratäng , zucchini , squash , gratäng , italienskt. Zucchinigratäng består av stekta skivor av små zucchini på längden varvat med tomatsås, god parmesan och toppad med brödsmulor av ett gott bröd t
Lät mycket roligare med lite Italiensk klingande ord hoppas att det är “ganska” så rätt, men pizza är gott och man kan variera den hur mycket som helst