Ljuvliga italienskta köttbullar i tomatsås med recept från Catarina König. Hon kallar dem för ”mina underbara italienskta köttbullar” och jag kan inget annat än instämma, de är verkligen heeeelt underbart goda
-D Jag ställde mig och snodde ihop en pastadeg, gjorde cappellini (tunn spagetti), rörde ihop en gudomlig tomatsås och marinerade kungsräkor i vitlök som jag sedan stekte till perfektion
Hade det handlat om klassik Italiensk mat så hade det inte serverats någon spagettitill utan på sin höjd en brödbit och hade troligen varit secundo piatto
Jag hade i lite kryddig italiensk salami också men den är god utan med. Jag fick instruktioner om att inte lämna min sjukbädd och överraskas en stund senare med hemlagad ravioli med körsbärstomatsås
Kvällens recept slängde jag ihop själv genom att utgå från vad jag hade hemma typ (= inte mycket), blev faktiskt riktigt gott och kändes lite härligt italienskt att slänga ihop spagettin med själva pastasåsen innan servering
Det började med att jag blev så himla sugen på grov tomatsås, ost och spagetti. För egen del skulle det räcka bra men så har jag ju en man som inte tycker att vegetariskt är en komplett måltid… Gratinerade köttbullar i tomatsås har jag gjort förut och det blev jättegott, så jag tog helt enkelt pannbiffarna från frysen och gjorde ungefär samma sak
Astrid & Apornas ”Italiensk smak”. Jag testade även att tillsätta lite tomatsås/krossade tomater och då blev det nästan ännu godare då kan jag tycka, så det kan vara ett tips om det skulle intressera er
Toppa den med en ljuvlig tomatsås med bacon, purjolök, vitlök, lite italienska smaker av kalvfond med basilika och parmesan och du kommer inte bli besviken
På Glass – som ligger i Trastevere –serveras det italiensk mat med en mer modern twist, men vi hann inte göra ett besök den här gången och även på Imago, ska det vara ett mer modernt kök