Tomatsås, till en sats pizzadeg. nämligen ett riktigt italienskt recept. Receptet tillhör Gennaro Contaldo, mannen som lärt Jamie Oliver allt han kan om italiensk mat
Istället för vanligt vetemjöl använder vi oss av ett tipo 00-mjöl, ett italienskt finmalt vetemjöl som man hittar lite överallt (i Göteborg bland annat på Aldardo eller Fratelli Gridelli). Calles superoptimoptiska pizzadeg, 2
Ojojoj, den här pizzadegen är så in i Norden god. Receptet på pizzadeg och tomatsås är hämtat från den fina bloggen Remsans bistro, som i sin tur har hämtat receptet från Pain de Martin (surdegsbrödens okrönte mästare
En enkel , smakrik och krispig hemmagjord pizza på italienskt vis. När det gäller pizzadegen, börjar du med att smula jästen i en bunke och häll sedan över vattnet som ska vara fingervarmt
italiensk salladskrydda. italiensk salladskrydda. 500 g pizzadeg (från pizzeria eller färdig från mataffär). 100 g italiensk salami. 500 g pizzadeg (från pizzeria eller färdig från mataffär). 100 g italiensk salami
½ sats glutenfri pizzadeg½ ask ärtskott, ca 50 g1½ dl riven mozarella1 tsk italiensk salladskrydda1 msk olivolja1 liten burk soltorkade körsbärstomater, 140 g400 g oskalade räkor100 g musslor utan skalmozarella att strö över, ca 1 dl + ev lite mer av någon örtkrydda. 1 tsk italiensk salladskrydda
Jag hade även i lite grann majonnäs och så klart också några stänk italiensk salladskrydda. Hembakad pizza gånger två blev det gjord med snabba pizzadegen innehållandes bakpulver istället för jäst