Lägg laxen ovanpå grönsakerna. Ta ut fatet och klicka crème fraiche tomat & basilika över laxen. Italiensklax med grönsaker4 port4 bitar skinn- och benfri laxfilé, (ca 500 g)1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl crème fraiche tomat & basilika (vanlig creme fraiche blandat med tomatpure och frusen basilika går minst lika bra)Grönsaker. 4 bitar skinn- och benfri laxfilé, (ca 500 g)
Vi tar eventuellt igen det senare om det blir lite extra kött någon vecka, och istället fixar vi god lax i ugn med en nyttig yoghurtsås, samt extra lyxiga krutonger till en enkel italiensk bönsoppa
Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspireradlaxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
)Jag bjöd på en italiensk buffe med pastasallad, charkuterier, marinerad kyckling med örtsås, capresespett, crostini med lax och gremolata, ost och kex
Jag hade ekologisk lax i frysen från senaste Mathembeställningen som jag tog fram och så tycker jag att det godaste helt enkelt är att bara servera med smält kryddsmör
italiensk salladskrydda. Lägg på lax och grönsaker som behöver kortare tillagningstid, t ex lök. Grädda tills laxen är just färdig men ännu har en kärna