Italiensk kaka recept

Italiensk kaka

Italiensk kaka

Hacka mandeln grovt och strö den och pinjenötterna över kakan. Servera vaniljgrädden till äppelkakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter
Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Italiensk citron och mandelkaka

Italiensk citron och mandelkaka

Italiensk citron och mandelkaka,. Först ut är den här otroligt saftiga och goda citron och mandelkakan som dessutom är glutenfri
Italiensk maräng

Italiensk maräng

Italiensk maräng kan du använda till kakor, pajer och även till tårtor. Den är lite stabilare än vanlig maräng och föredras i smet med frukt och bär då den inte skär sig lika lätt
Italiensk jordgubbstårta

Italiensk jordgubbstårta

Eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp och får kallna. Riv mandelmassan grovt
Italiensk äppelkaka med valnötter och rosmarin

Italiensk äppelkaka med valnötter och rosmarin

En äppelkaka som går att äta som sockerkaka eller som efterrätt med en klick vispad grädde. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och kanel och sikta det genom en sil ner i en separat skål för att få kakan riktigt luftig
Italiensk Citronkaka med Ingefärsgrädde

Italiensk Citronkaka med Ingefärsgrädde

En riktigt god sötsyrlig Italienskcitronkaka som doftar härligt friskt av citroner. Varför den heter kaka vet jag inte, liknar ju mer en paj
Italiensk Citronkaka med IngefärsGrädde

Italiensk Citronkaka med IngefärsGrädde

En riktigt god sötsyrlig Italienskcitronkaka som doftar härligt friskt av citroner. Varför den heter kaka vet jag inte, liknar ju mer en paj
Italiensk fyrarätters middag!

Italiensk fyrarätters middag!

Släta till ytan och pudra över rejält med kakao, jag brukar pudra med en tesil. Imorgon ska Anders fortsätta med det italienska temat
Italiensk maräng

Italiensk maräng

-) För min del är den italienska marängen långt mycket bättre än annan maräng, kanske för att den blir mer seg och krämig, snarare än fluffig och söt
Italiensk middag, dolce

Italiensk middag, dolce

Till efterrätt en bakelse med smördeg, ricotta blandat med vispad grädde, mixade bär och pudrat florsocker, förlagan åt vi på Lido Azzurro i Amalfi
Italiensk lax

Italiensk lax

Ett besök på Oil & Vinegar stod också på planeringen efter att vi läst om det hos Helena på "Bara en kaka till"

Italiensk ostkaka

Fyll smeten i formen och grädda kakan, i cirka 25-30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen (eller apelsinen) noga, torka och riv av skalet försiktigt
Italiensk krämig bärtårta

Italiensk krämig bärtårta

Ha över krämen på kakan (den ska fortfarande vara kvar i formen) och sedan all bär. Botten. Sätt ugnen på 180 grader

Italiensk äpplemaräng paj

Spritsa i ett snyggt mönster på kakan. (Marängen är lite lös och bli inte förtvivlade för så är italiensk maräng
Italiensk brödsallad

Italiensk brödsallad

Det här är min variant på italiensk brödsallad, eller panzanella som det också kallas. Idag öser regnet ner här på Öland