Det går ändå, men det underlättar när kakan ska ut. Smöra in en springform med smör. Om du vill kan man klä kanten med smörpapper som jag har gjort på bilden
Jag älskar citron i desserter och vad är inte godare än en len citron och mascarponecrème, tillsammans med nötiga havresmulor och luftig italiensk maräng
En riktigt god sötsyrlig Italienskcitronkaka som doftar härligt friskt av citroner. Klar Citronkaka. Varför den heter kaka vet jag inte, liknar ju mer en paj
En riktigt god sötsyrlig Italienskcitronkaka som doftar härligt friskt av citroner. Klar Citronkaka. Varför den heter kaka vet jag inte, liknar ju mer en paj
Prova med en sticka. Tvätta citronen (eller apelsinen) noga, torka och riv av skalet försiktigt. På så vis är du säker på att det inte kommer med några skal
Ifall du vill testbaka denna ståtliga julkaka så har du ett medelsvårt recept nedan. Forma degen till en rundel och lägg den på plåt klädd med bakplåtspapper
Vispa smeten med en elvisp tills allting blandas väl. Rivet skal från en citron eller apelsin. Italienska småkakor som man njuter av till kaffet eller en kopp te
Låt kakan svalna helt i formen. Tillsätt flädersaften och citronsaften. En saftig chokladbotten med jordgubbsmousse, fläderpannacotta och italiensk maräng