500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba. 11,2 kg tomat, skalade och urgröpta, eller 6 deciliter italiensk tomatsås på burk. 1500 g valfria skaldjur t ex stora räkor, pilgrimsmusslor, calamares, räkor, blåmusslor, hummer, krabba 500 g spaghetti 3 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 dl vitt vin 0,5 förp saffran 0,5 krm cayennepeppar 0,75 dl olivolja 1,2 kg tomat, skalade och urgröpta, eller 6 deciliter italiensk tomatsås på burk 8 sardellfiléer 1 tsk kapris 1 citron 1 apelsin färska örter (basilika, dragon, persilja) svartpepparOm färska tomater används, koka upp en stor kastrull med vatten
Med sina italienska anor handlade det ofta om italiensk mat, varav jag fastnade för speciellt ett recept som jag nu har vågat mig på och skriver om här nedan
Vi döttrar åt varsin hummer som hade flugit ända från Kanada, till dem hade vi gjort en majo och en schalottenvinägersås och åt allt tillsammans med bröd, smör och citron
Den första april begav jag mig till Italien med mitt italienska "tantgäng". Hur ni än firar ert nyår så hoppas jag att ni får det trevligt, antingen ni tar ut svängarna ordentligt och firar med sprakande fyrverkerier, hummer, ostron och bubblor, eller väntar in det nya året lite mer stillsamt med något enklare därhemma i TV-soffan
Vi åt middag på en italiensk turistrestaurang mitt i Leicester Square. Det finns hur mycket kräftor som helst i de engelska vattendragen, men det är ingen som förstått sig på vilka delikatesser de är utan här är det bara typ hummer och krabba som gäller
kräftstjärtar, räkor och hummer passar också bra att röra ner i slutet innan man serverar risotton. 1. Fräs ris och smör i en kastrull utan att det tar färg