Mint ger frisk smak i ischokladen. Blanda ner pepparmintolja. 1 krm pepparmintolja eller 0,75 tsk pepparmintarom tycker jag vart lagom. 1 krm pepparmintolja eller 0,75 tsk pepparmintarom tycker jag vart lagom
Nu byter vi ämne en smula, och fjärmar oss från småkakor, ischoklad och tryfflar. I dag för ett år sedan, den första december 2010, bloggade jag om mint chocolate chip cookies
), nötter, marmeladkulor, ischoklad och knäck. a 10-11 minter på +200 °C. Två gånger om året känns det ok med massa småkakaor, det är på ett somrigt kafferep eller i juletid
Jag är väl egentligen inte någon älskare av ischoklad, lite för kladdigt för min smak. ca 40-50 st250 g Mörk choklad (gärna 70%ig)125 g Kokosfett2-3 droppar pepparmintsolja eller ca 1/2 tsk pepparmintsarom*Smält choklad och kokosfett försiktigt över vattenbad eller i micron*Tillsätt pepparminten*Fördela i formar och låt stelna*Förvara svalt Nästa gång ska jag nog blanda i lite krossad polkagris på slutet
Häll i några droppar mint. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält den i smöret. Klicka ut smeten i formarna och garnera med silverkulor