Fortsätt sedan med peppra och salta köttet, fräs det snabbt tills det fått en fin yta, och låt det sedan gå klart i ugnen på 110 – 115 grader tills innertemperaturen är ca 60-62 grader för ett rosa kött
Grilla köttet tills det når en innertemperatur på 57 grader. För några veckor sedan blev jag inbjuden att delta i en recepttävling i samarbete med ConoSur
800 g rostasfile i bit. 1800 g rostasfile i bit 65 g marinad på påse (jag tog Santa Marias vitlöksmarinad) Salt Peppar 5 stora potatisar 2 stora morötter 2 stora palsternackor 3 stora rödbetor 75 g ädelost efter egen smak 230 g pepparsås (jag hade köpt färdig, Erik Lallerstedt) Smör/milda OljaBörja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Lägg över i ugnssäker form och stek i ugn i 175 grader tills köttets innertemperatur är 64 grader
Använd gärna en stektermometer, grilla till en innertemperatur av 58 grader för rosa kött. Blanda parmesan och creme fraiche, smaka av med salt och peppar