Gårdagens middag var en hjortfilé som helstektes i gjutjärnsgryta. Jag brynte hjortfilen i grytan och sedan drog jag ner till lägsta värmen och så fick den stå och småputtra under lock tills innertemperaturen var 54 grader
Hjortfilé. Blanka av med en klick smör före serveringen Hjortfilé. 600 g hjortfilé. Baka av i ugn på 120 grader till innertemperatur 55 grader. 4 portioner 600 g hjortfilé
Mör härlig hjortfilé med en mild jordärtskockspuré och en ljuvligt gräddig murkelsås därtill. Cirka 800 gram hjortfilé. Stick in en köttermometer och kör färdigt i ugnen på cirka 150-160 grader till en innertemperatur på 57-58 grader för rosa kött. 800 gram hjortfilé
5 Sänk värmen och tillsätt en rejäl klick smör, ös hela tiden köttet med smöret tills köttet har en innertemperatur på 54 grader, använd stektermometer
Följaktligen flamberades de brynta hjortfiléerna i gin som blev bas till såsen med stekskyn. Putsa hjortfiléerna så de är fina och utan hinnor och senor
Låt smöret bli gyllenbrynt i en panna och stek filén på medelhög värme i ca 25 minuter, tills innertemperaturen är ca 55 grader. 500 g hjortfilé (dovhjort)
1-1,2 kg hjortfilé. Efterstek köttet i mitten av ugnen till 61° innertemperatur. 1-1,2 kg hjortfilé. Timjanstekt hjortfilé med potatis- och jordärtskocksmos
Härlig och festlig middag med mör hjortfilé på en bädd av fint strimlade morötter och purjo. Cirka 800 gram hjortfilé. Stick in en köttermometer och kör färdigt i ugnen på 150 grader till en innertemperatur på 57-58 grader för rosastekt kött. 800 gram hjortfilé
Härlig och festlig middag med mör hjortfilé på en bädd av fint strimlade morötter och purjo. Cirka 800 gram hjortfilé. Stick in en köttermometer och kör färdigt i ugnen på 150 grader till en innertemperatur på 57-58 grader för rosastekt kött. 800 gram hjortfilé