Innertemperatur fransyska nötstek recept

Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Låt det småkoka under lock tills steken är genomklar och har en innertemperatur på ca 75 grader
Ölmarinerad Nötstek

Ölmarinerad Nötstek

Här har jag valt att använda mig av rostbiff, då jag kom över en bit till bra pris, men det fungerar alldeles utmärkt med annat som exempelvis fransyska eller högrev
Söndagssteken

Söndagssteken

Nötstek med sås Serveras med kokt potatis, sås och kokta grönsaker, t. 8 personer 1,5 kg benfri ungnöt (fransyskan t. Den som gillar blodigt kött steker tills innertemperaturen når 68°C. När nötsteken är helt genomstekt visar termometern 77-80°C
Söndagsstek - smalmat?

Söndagsstek - smalmat?

Porterstek för 6 personer - 11 propoints per portion ca 1,2kg nötstek tex fransyska (blir ca 890g färdig stek)2 tsk olja33cl porter1/2 tsk timjan2 klyftor vitlök6 vitpepparkorn2 st gul lök2 st tärningar köttbuljong3/4 dl svartvinbärssaft koncentrerad7 enbär1-2 msk kinesisk soya2 1/2 dl milda mini mat 7%12 potatisarBryn köttet på båda sidor i lite olja så att du får en fin stekyta. Slottsstek för 6 personer - 10 propoints per portion ca 1,2 kg nötstek tex fransyska1 tsk olja1 msk sirap1 st gul lök5 st ansjovisfileer2 tsk ättikssprit1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkorn5 dl vatten2 dl milda mat extra 4 %1 msk maizena redningsalt & pappar12 st potatisBryn köttet runt om i lite olja. Låt koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme (innertemperatur 75C). ca 1,2kg nötstek
Dagens recept: Italiensk slottsstek

Dagens recept: Italiensk slottsstek

1 kg nötstek av fransyska eller rostbiff. Bräsera under lock tills innertemperaturen är 70 grader, ca 1½ timme. 1 kg nötstek av fransyska eller rostbiff

Nötstek, grundrecept

Placera ugnsgallret på nedre falsen, sätt in formen eller pannan och stek till önskad innertemperatur

Griljerad nötstek

Stek den i ugn på 125° tills innertemperaturen är 60°. ca 1 kg Scan Nötstek av fransyska. 1. Gnid in steken med salt och peppar