Innanlår nöt recept

Afrikansk gryta

Afrikansk gryta

innanlår. 1 kg grytbitar av nöt (högrev. Bryn grytbitarna i stekpanna, lite åt gången. Flytta över till en större gryta
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Mitt dessertförslag blir alltså färsk frukt och några nötter.  SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar
Nötrullader med kantarellfyllning

Nötrullader med kantarellfyllning

600 g innanlår av nöt eller lövbiff lök. 600 g innanlår av nöt eller lövbiff lök. Detta är en riktig festrätt
Nötrullader med konjaksås

Nötrullader med konjaksås

Nötrullader går utmärkt att laga i förväg och bara värma på när gästerna kommer. 800 g lövbiff av innanlår från nöt. 800 g lövbiff av innanlår från nöt
Sjömansbiff (i lergryta)

Sjömansbiff (i lergryta)

6 500 g innanlår av nöt i tunna skivor 2 msk smör eller margarin 3 gula lökar 12 potatisar 1 1/2 tsk salt 2 krm grovmalen svartpeppar 1 msk socker 1 flaska öl (33 cl) 1 1/2 dl vatten eller 5 dl vatten och köttbuljongtärning (5 dl vatten med 1 köttbuljongtärning) 1 msk soja finhackad persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Själv använder jag oftast nötkött från Gröna gårdar, som kommer från djur som enbart är uppfödda på gräs och örter
BIFFGRYTA MED GRÖNSAKER

BIFFGRYTA MED GRÖNSAKER

Ett exempel är att köpa innanlår eller ytterlår från nöt, vilket är det som vanligen används för att göra lövbiff (om jag fattat det hela rätt)
Sjömansbiff i lergryta

Sjömansbiff i lergryta

500 g innanlår av nöt i tunna skivor. Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. Skär köttet i mindre bitar. Bryn dem i matfettet i en stekpanna
Tjälknöl

Tjälknöl

1,5 kg innanlår av nöt eller vilt. Lägg det frysta köttet i en ugnsfast form. Tillaga i nedre delen av ugnen
Trädgårdsmästargryta

Trädgårdsmästargryta

innanlår. 400 g tunna skivor nöt. Dela köttbitarna i mindre bitar. Skala lök, potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och ansa purjolöken
Sjömansbiff

Sjömansbiff

4 portioner500 g innanlår, fransyska eller utskuren biff av nöt (6-8 skivor)8-10 potatisar (800g)2-4 gula lökar2 msk smörSalt och vitpeppar1 flaska öl (helst ljus lager), 33 cl2 dl köttbuljong2 lagerbladHackad persilja till garnering Putsa köttskivorna och bulta dem lätt med handen. 500 g innanlår, fransyska eller utskuren biff av nöt (6-8 skivor)
Slottsstek eller grytstek

Slottsstek eller grytstek

1,5 kg stek av grytkött som nöt eller vilt utan ben, ex innanlår, högrev eller rostbiff. Skala och klyfta löken
Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Oxrullader100 g rökt sidfläsk 1 gul lök 1 dl ättiksgurka, strimlad 0,5 dl skånsk senap 8 skivor innanlår, av nöt (ca 600 g) 1 msk smör salt peppar 2 dl rött vin 2 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé
Tjälknöl med krämig zucchinisallad

Tjälknöl med krämig zucchinisallad

1 kg benfritt kött, innanlår, av nöt eller vilt. Djupfrys köttet. Lägg köttet otinat på ett galler i en långpanna, sätt in pannan i kall ugn på nedersta falsen och sätt ugnen på 100 grader
Biffräs

Biffräs

400 g biff eller innanlår av nöt eller älg. Strimla köttet och hetta upp en stekpanna med en klick smör
Biffar med grönsaksröra

Biffar med grönsaksröra

eller innanlår av nöt. 4 skivor minutbiff, ca 500 g eller innanlår av nöt. BIFFAR MED GRÖNSAKSRÖRA. Grönsaksröran kan antingen fräsas en stund i stekpanna och serveras varm eller ätas kall