Häll av vattnet och skala rödbetorna genom att ta dem mellan händerna och trycka bort skalet. Koka upp vinäger, vatten, sirap, peppar, nejlikor och ingefära
* det går självklart bra att använda kokta rödbetor men smaken blir något annorlunda. Kanske kan man använda en droppe vinäger eller två för lite mer bett
Och dipsås, förstås (soja, vinäger, chiliflakes, sesamfrön). 200 g skivade inlagdarödbetor. Finhacka lök, äpple och rödbetor i ca 5mm stora kuber. 200 g skivade inlagdarödbetor
Blanda vinäger, socker, salt, lagerblad samt chili i en kastrull och låt koka upp. 2 dl vitvinsvinäger. 1 msk rödbetslag (från inlagdarödbetor) för att ge mer intensiv röd färg. 2 dl vitvinsvinäger. 1 msk rödbetslag (från inlagdarödbetor) för att ge mer intensiv röd färg
Men överkokt blomkål och inlagdarödbetor göra sig ej besvär, det går fetbort. Till blomkålen åt vi kalkonchorizo, men rödbetorna åt vi faktiskt som de är
Lägg rödbetorna att rinna av i durkslag. Skär rödbetorna i små tärningar och tärna äpplet lika fint. ca 2–3 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft. Häll på vinäger eller citron och låt kålen steka mjuk på svag värme i ca 10 minuter under lock, rör om en gång under tiden. 2 dl skivade, inlagdarödbetor. Inlagdarödbetor som på 50-talet, klicka på bilden så kommer du till receptet 2 stora morötter
Röda och gröna röror till julmaten. Först och främst vill jag tacka för alla fantastiskt fina kommentarer jag fick igår, angående mitt beslut att lägga ner min Facebook-sida