Inlagda rödbetor mannerström recept

Leif Mannerströms kalops

Leif Mannerströms kalops

Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagdarödbetor
Leif Mannerströms Kalops

Leif Mannerströms Kalops

Ingredienser 2 kg nötkött , högrev eller bringa 2 st gul lök(ar) 2 st morot 1 smör , till stekning 0,5 msk mjöl 6 st lagerblad 10 st kryddpeppar , 15 st hela korn 5 st kryddnejlika(or) , hela 2 msk ansjovisspad 1 st salt 1 st svartpeppar Till servering 1 potatis(ar) , kokta 1 st rödbetor , inlagda Köp receptet
Leif Mannerströms kalops | Köket.se

Leif Mannerströms kalops | Köket.se

1Till servering kokt mjölig potatis inlagdarödbetor. 2 kg högrev (eller bringa) 2 gula lökar 2 morötter smör, till stekning 0,5 msk vetemjöl 6 lagerblad 10-15 kryddpepparkorn 4-5 hela nejlikor 2 msk ansjovisspad salt peppar
Leif Mannerströms kalops

Leif Mannerströms kalops

Inlagdarödbetor. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagdarödbetor
Kalops a la Leif Mannerström

Kalops a la Leif Mannerström

Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagdarödbetor
Kalops

Kalops

inlagdarödbetor. Precis som Leif Mannerström. Så vad passar bättre än att göra just Leif Mannerströms kalops
Farmors sillsallad

Farmors sillsallad

Skiva rödbetorna och skär dem sedan i strimlor. 200 g kokta, inlagdarödbetor. Häll av spadet från sillen och skär den i strimlor
Gräddstuvad pytt i panna

Gräddstuvad pytt i panna

Servera med stekt ägg och inlagdarödbetor. Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster. Inlagdarödbetor
Kalops

Kalops

Med traditionella tillbehör som kokt potatis och inlagdarödbetor är man hemma. Och när man följer Leif Mannerströms recept från Husmanskonst kan det liksom inte gå fel

Leif Mannerströms Kalops

Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagdarödbetor
Leif Mannerströms Biff à la Lindström

Leif Mannerströms Biff à la Lindström

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram nötfärs 100 gram blandfärs 1 st gul lök(ar) 2 msk kapris 3 msk rödbetor , inlagda 1 st potatis(ar) , stekt 1 msk sardellfiléer 5 st äggula(or) 1 msk dijonsenap 1 msk HP Sauce 1 smör , till stekning 1 st salt 1 st svartpeppar Till servering 4 st ägg 1 potatis(ar) , stekt 1 saltgurka 1 smör , brynt Köp receptet
Kalops a la Leif Mannerström

Kalops a la Leif Mannerström

Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagdarödbetor

Silltartar

Skär rödbetorna i fina tärningar. Ur Mannerströms julkokbok. Leif Mannerström, Karl-Magnus Edberg och Katja Palmdahl