Inlagda rödbetor hållbarhet recept

Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Pepparroten ökar hållbarheten och ger extra smak. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Om du har små rödbetor lägger du in dem hela, större betor blir bättre i skivor
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Inläggning är en gammal konserveringsmetod som förlänger hållbarheten på ett livsmedel men i dagens moderna samhälle då alla har kyl och frys görs det mest för den goda smakens skull
Uppdaterat recept: Inlagda rödbetor

Uppdaterat recept: Inlagda rödbetor

(Detta förlänger hållbarheten. Skölj och skär av eventuell blast från rödbetorna men låt skalen och rotspets var kvar
Inlagd svamp

Inlagd svamp

Jag gjorde inlagdarödbetor för nåt år sen, efter ett recept i en av mina gamla kokböcker. Den här inlagda svampen gjorde jag häromveckan på några fina blodriskor som jag snubblade över på en skogspromenad
Rödbetor på två sätt

Rödbetor på två sätt

Inlagdarödbetor har alltid varit något jag tyckt mycket om, men de köpta är tyvärr alldeles för söta för mina smaklökar idag
Dagens recept: Ostfylld köttfärs i form

Dagens recept: Ostfylld köttfärs i form

Köttfärs är en färskvara med relativt begränsad hållbarhet. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagdarödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Skiva rödbetorna och lägg den i en väl rengjord glasburk. Koka upp ättika, socker och vatten och häll den lagen över rödbetorna i burken
Hur man bygger upp ett matförråd och varför

Hur man bygger upp ett matförråd och varför

Här finns sylt, kompott, saft, inlagdarödbetor, inlagd gurka och blomkål och äppelmos. Ekonomiska fördelar med ett matförrådGenom att passa på att bunkra upp med varor som har lång hållbarhet när de är billiga slipper du betala fullpris för dem den dagen du behöver dem