Pepparroten ökar hållbarheten och ger extra smak. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Om du har små rödbetor lägger du in dem hela, större betor blir bättre i skivor
Inläggning är en gammal konserveringsmetod som förlänger hållbarheten på ett livsmedel men i dagens moderna samhälle då alla har kyl och frys görs det mest för den goda smakens skull
Jag gjorde inlagdarödbetor för nåt år sen, efter ett recept i en av mina gamla kokböcker. Den här inlagda svampen gjorde jag häromveckan på några fina blodriskor som jag snubblade över på en skogspromenad
Köttfärs är en färskvara med relativt begränsad hållbarhet. Tillsätt den strimlade purjolöken men också 1½ dl finhackade inlagdarödbetor, 2 - 3 msk kapris och 3 msk hackad persilja
Här finns sylt, kompott, saft, inlagdarödbetor, inlagd gurka och blomkål och äppelmos. Ekonomiska fördelar med ett matförrådGenom att passa på att bunkra upp med varor som har lång hållbarhet när de är billiga slipper du betala fullpris för dem den dagen du behöver dem