Inlagda päron ingefära kanel recept

Abstinens

Abstinens

Äpplen eller päron. Nu kan man smaksätta med det man gillar, du kan dofta över kanel, vanilj eller som jag gjorde då jag är barnsligt förtjust i ingefära
Elevens val

Elevens val

Potatissallad med rostbiff plus varma päron med After Eight. chili, harissa, spiskummin, ingefära, paprikapulver, kanel, salt och peppar
Gröna tomater och rosa äpplemos

Gröna tomater och rosa äpplemos

Vilket bara är härligt, för då kan jag med gott samvete göra inlagda gröna tomater. På onsdag blir det en till omgång med mos och då kommer jag förhoppningsvis även kunna torka lite äpplen och konservera lite päron med ingefära
Smulpaj med bär eller frukt

Smulpaj med bär eller frukt

Pova hallon, björnbär, blåbär, rabarber, äpple, päron, plommon, persika, nektarin, fikon till exempel (jordgubbar blir dock inte så lyckade, de tappar saften i värmen och blir vita, slabbiga och smaklösa)

Huskurer i förkylningstider

(Vid hosta)- Honungspäron med anis. Sila därefter bort ingefäran och drick vattnet. (Vid förkylning & feber)- KanelteLägg 1 rågad tesked mald kanel i en kopp och häll på kokande vatten. Lägg ½ tsk anisfrön, 1 urkärnat och skivat päron, 1 torkat fikon, 1 dadel och 1 tsk honung i en liten kastrull. Tips från en läsare (Lina)½-1 tsk Ingefära, inlagd och hackad (eller riven färsk går också bra) 1-2 tsk honungpressad citron efter smakBlanda i tevatten, låt dra en stund om du använder färsk ingefära. Koka upp skivad färsk ingefära med vatten i en kastrull och låt det sedan stå och dra i ca 30 min. ½-1 tsk Ingefära

Huskurer i förkylningstider

(Vid hosta)- Honungspäron med anis. Sila därefter bort ingefäran och drick vattnet. (Vid förkylning & feber)- KanelteLägg 1 rågad tesked mald kanel i en kopp och häll på kokande vatten. Lägg ½ tsk anisfrön, 1 urkärnat och skivat päron, 1 torkat fikon, 1 dadel och 1 tsk honung i en liten kastrull. Tips från en läsare (Lina)½-1 tsk Ingefära, inlagd och hackad (eller riven färsk går också bra) 1-2 tsk honungpressad citron efter smakBlanda i tevatten, låt dra en stund om du använder färsk ingefära. Koka upp skivad färsk ingefära med vatten i en kastrull och låt det sedan stå och dra i ca 30 min. ½-1 tsk Ingefära