Blir en fin variant på klassikern inlagdapäron. Gör en sockerlag på dubbla mängden vatten mot socker. Men om du vill ha en enkel vinterdessert till både vardag och fest ska du göra inlagda clementiner
Päronsalsa. vatten. Häll av päronen, tärna dem och lägg i en bunke. Lägg allt utom vatten i en mixer och kör till en slät massa genom att tillsätta lite vatten
Päronsalsa. vatten. Häll av päronen, tärna dem och lägg i en bunke. Lägg allt utom vatten i en mixer och kör till en slät massa genom att tillsätta lite vatten
Druvig smak med inslag av persika, päron, honung, melon och citrus. Lägg in den i frysen ½-1 tim innan servering så går det lätt att få fina skivor. 4 msk ljus soja, 2 tsk sesam- eller rapsolja, 2 tsk riven ingefära, 1 tsk fisksås, saften från 1 lime, 4 tsk mirin, 4 krm strösocker. 1 äggula, ½tsk ljus soja, en nypa salt, 1 dl rapsolja, 2 msk chili garlic sauce (finns på flaska på de asiatiska hyllorna), saften från ½ pressad lime. Lägg den i vatten med mycket is ca 20 min innan servering och ställ i kylen. Låt plasten sitta kvar runt laxen när du nu skär ca 0,7-1 cm tjocka skivor. Alsace Pinot Gris Réserve 2014, nr 2119. 1 tsk fisksås. 1 lime. 1 äggula. 1 dl rapsolja
Servera med valfria tillbehör, t ex salami, parmaskinka, chorizo, ruccola, körsbärstomater, oliver, päron, inlagda kronärtskockor, soltorkade tomater eller annat du gillar
Päronsalsa. vatten. Häll av päronen, tärna dem och lägg i en bunke. Lägg allt utom vatten i en mixer och kör till en slät massa genom att tillsätta lite vatten
* Kärnfrukter (äpplen, päron) för förvaring skulle vara fullt mogen. Till vardags kokades gröten av mjöl (råg, korn, havre - lite olika beroende på odlingstrakten), vatten och salt