Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
10 g saffranspistiller 100 g cognac [ca 1 dl] 100 g cassonadesocker (råsocker). 10 g saffranspistiller 100 g cognac [ca 1 dl] 100 g cassonadesocker (råsocker)
I mina rödbetor har jag valt pepparrot och senapsfrön för att ge dem en liten hetta, men det går även att experimentera med andra kryddor som kanel, chili eller varför inte saffran i en inläggning
Laxtataki och wasabipotatissallad med havslilja och tatsoi, inlagd. Servings. 4. Cook Time. 45 Min. 60 Min. Grillad chuck roll med smörpenslad majskolv och ankfettpotatis
Fisksoppa med saffran, cremoli och grillade fisk och. Servings. 6. Cook Time. 60 Min. 4. Grillad chuck roll med smörpenslad majskolv och ankfettpotatis
2 msk inlagd citron (tror mamma karameliserade 1 citron i stekpannan istället. 1/2 g saffran. Hacka även upp den inlagda citronen – stek sedan lök, kikärtorna (häll av allt vatten innan) dadlar, vitlök, inlagd citron och 1-2 msk harissa. 4 vitlöksklyftor saften från 1 citron 2 msk inlagd citron (tror mamma karameliserade 1 citron i stekpannan istället. 1/2 g saffran