Jag älskar rödbetor, både inlagda, kokta och råa. Så här på vintern när det finns lite dåligt med svenskodlade grönsaker, blir det mycket rotfrukter hos oss
Servera medinlagda rödbetor och nykokt potatis. Skala lök och morötter och skär dem i skivor. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med kryddpeppar och lagerblad
Skala och klyfta löken. Krydda med salt och rosmarin. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Servera med bröd och hel, inlagd gurka 1½ dl torkade gula ärter, 4 dl kokta. 2 gula lökar. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ dl torkade gula ärter, 4 dl kokta 500 g rödbetor 2 gula lökar 200 g champinjoner 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja ½ tsk salt 1 msk hackad färsk rosmarin 1 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde 1 dl Arla® mjölk 150 g Apetina® vitost 1 krm svartpeppar
Skala och klyfta löken. Krydda med salt och rosmarin. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Servera med bröd och hel, inlagd gurka 1 1⁄2 dl torkade gula ärter, 4 dl kokta. 2 gula lökar
Inlagda rödbetor. Här är ett recept för vardagskvällar där tiden är knapp och man vill hinna annat än laga mat hemma, här lägger man potatis, bacon, lök och tomat på en plåt och ställer i ugnen sedan sköter sig matlagningen själv
Servera med gelé och inlagd gurka. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör. Skala och finhacka löken. Tillsätt rödbeta, ägg, salt, peppar och färs, och arbeta ihop till en smidig smet