Vänd ned skaldjuren, bönor och vitlöksklyftor. Vitlöksdoftande skaldjursgryta med squash och tomat, 4 pers1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, finhackade1 squash, i mindre bitar1 röd chili, finhackad (plus att jag tog lite gul habanero i)1 burk/pkt krossade tomater1 msk hummerfond1 msk honungsalt & svartpeppar200 g cocktailtomater200 g musslor200 g kräftstjärtar200 g räkor1 burk blandade bönor1 näve inlagdavitlöksklyftorstrimlad färsk bailikaFräs lök och vitlök i lite olja. Vitlöksdoftande skaldjursgryta med squash och tomat, 4 pers. 1 gul lök, hackad
Hacka lök och vitlök fint. Några kraftiga stänk Cholula eller Tabasco (av valfri styrka, jag tar Cholula Chipotle OCH Tabasco Habanero bara för att jag är så tuff))
Sänk värmen och häll i lök, oliver, majskorn, bacon och inlagdavitlöksklyftor. Fräs gul lök och pressad vitlök i en panna tills den mjuknat och blivit lätt genomskinlig
Gjord en sillröra bestående av inlagd sill, saffrans/vitlöksaioli och crème fraiche. I farten svängde jag också ihop en tonfiskröra med purjolök, crème fraiche och majonäs, att ha som pålägg till brödet jag bakat
Jag steker upp en tesked av alla kryddor som jag hade i pastan i smör, när de fräst i en minut tillsätter jag finhackad gul lök och chili samt lite riven ingefära och olja