Skär zucchini och lök riktigt tunt. vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger, eller hälften av varje. Tryck ner zucchini och lök tillsammans med fint skuren chili och blommor i en väldiskad glasburk
Slå på äppelcidervinäger och låt det fräsa bort. Skär löken till stora bitar och bryn den i pannan. Hacka vitlök och skär palsternacka till stora bitar
Skala löken och skär den i klyftor. Vispa ihop dijonsenap, honung och äppelcidervinäger. 11 1/2 msk äppelcidervinäger. 11/2 rödlök. 12 salladslökar. 11 dl inlagd jalapeño. 12 rödlökar. 1Skiva rödlöken och salladslöken och lägg i en skål
Inlagdlök, på Amerikanskt vis som i receptet nedan, är mild, fräsch och frisk i smaken. Lök tillhör våra nyttigaste grönsaker och innehåller massor av antioxidanter, motverkar inflammation (uppkomsten till alla sjukdomar) och stärker immunförsvaret
Men det är frågan om ändå inte vakteläggen – inlagda i äppelcidervinäger, hörökta och krönta med några distinkta saltflingor – är det skarpaste inslaget i paraden av amuse-boucher (läsare som går igång på språknörderier får gärna skriva och föreslå en bättre pluralform)