Tillsätt vinägern och låt den koka in. En skål med en värmande, kryddstark vegetariska chili till lunch känns inte helt fel nu när temperaturen krupit nedåt
1,75 dl ekologisk vinäger. 1 torkad röd chili. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Ha ner alla ingredienserna, utom löken, i en kastrull och koka upp
Som smaksättning i lagen har vi rosmarin, vitlök och lagerblad, ibland låter vi även någon bit chili slinka ner för lite hetta och tjong i smaken, men det är en smaksak och helt valfritt
Tryck ner zucchini och lök tillsammans med fint skuren chili och blommor i en väldiskad glasburk. Koka upp vinäger och socker tills sockret har lösts upp
Inlagda grönsaker. Smaksätt med vinäger, chili och salt. Äppelcidervinäger. Krämig avocadoröra med paprika, chili och vitlök 2 port. 1 krm chiliflingor. Foto Mikael Eriksson Krämig avocadoröra med paprika, chili och vitlök 2 port
Dela tomatköttet i bitar och finhacka en nästan helt urkärnad chili. 1 ½ dl chilisås1 tsk whorchestersås1 dl matoljaSalt (bara lite)en gnutta sockersvartpepparKör allt i matberedare el. 4 pers500 g solmogna tomater1 röd chili2 msk riven färsk ingefära250 g sockerrivet skal från 0,5 citron2 hackade vitlöksklyftor2-3 msk vitvinsvinägerSkär tomaterna i klyftor och skär bort kärnhus och skal med en vass kniv. Koka chutneyn i ca 30 minuter på svag värme, tillsätt vinägern efter halva tiden. Grillsås med soltorkade tomater1 burk creme fraiche8 soltorkade tomater4 inlagda vitlöksklyftorStrimla tomaterna och finhacka vitlöken. 1 ½ dl chilisås