Vätternröding. Koka upp vattnet med alla ingredienser och lägg i rödingen. 1,2 kg röding. Vätternröding1,2 kg röding 4 l vatten 0,5 gul lök 1 skivad morot Ett par dillstjälkar 4 lagerblad 25 vitpepparkorn 1,5 dl vitvinsvinäger
Fiskdisken hos Fiskrökeriet dignade av silvriga makrillar, glänsande rödingar och kraftfulla torskryggar och jag såg framför mig en röding, eller en gös
I alla fall så va det en herrans massa sill, bland annat hjortronsill , laxer som va gravade på olika sätt en röding som va himla god såg ut som den va rå men antar att den va gravad ( kom inte ihåg va det stod på lappen) rökt majonäs, pepparlax, inkokt lax
600 g rödingfilé utan skinn. Putsa fisken. Koka upp spadet i en vid kastrull som rymmer fisken. Låt sjuda i 5 minuter så att spadet hinner få smak av kryddorna