Låt gärna laxfiléerna ligga några timmar i lagen i kyla. Pensla laxfiléerna försiktigt med geléfonden. Servera laxfiléerna med skarpsås och garnera med dill
8 ca 800 g laxfilé (med skinn) 1/3 purjolök 1 morot 1 l vatten 3/4 dl rödvinsvinäger 2 lagerblad 2 tsk salt 1 1/2 msk socker 1 krm svartpepparkorn Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Färsk laxfilé i bit, vacpack 10 % rabatt ICA Gott Liv 600 g Mer info Ladda kupong
1. Koka upp samtliga ingredienser till lagen och låt sjuda 5 minuter. 2. Lägg i fisken (lagen ska just täcka fisken) och låt sjuda försiktigt tills innertemperaturen är 55˚C
Inkokt lax är enkel och god sommarmat, som kan förberedas i god tid. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 350 g). 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 350 g)
1 kg laxfilé. Ansa och skär purjolök och morot i mindre bitar. Skölj och skiva citronen. Koka ihop ingredienserna till lagen under lock, cirka 10 minuter
Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Inkokt lax är något som verkligen passar perfekt på buffébordet eftersom den ska ätas kall, och med andra ord med fördel kan förberedas både en och två dagar innan den ska serveras