Ingredienserna är smör vetemjöl socker salt ägg jäst vatten och salt recept

Saffransbullar och lussekatter

Saffransbullar och lussekatter

Blanda smör, strösocker, nystötta kardemummakärnoroch riven mandelmassa till en krämig fyllning. Ploppa i dem försiktigt när bullarna jäst klart
Hasselnöts- och päronbullar

Hasselnöts- och päronbullar

Tillsätt sockret ochsmöretoch mixa ihop till en slät fyllning. ägg blandat med en skvätt vatten + salt till pensling
Citron- och vallmobullar

Citron- och vallmobullar

Citron och vallmofrön är en fantastisk kombination som man kan se härochdär på nätet, oftast i form av en sockerkaka med citron och vallmofrön tycker jag
MJÖD OCH MUNKAR

MJÖD OCH MUNKAR

Tillsätt de övriga ingrediensernaoch arbeta degen jämn. Struvor är ett vanligt tillbehör, men vi håller oss till sockermunkar vid oss sedan flera år tillbakas, då kollegan Maria delade med sej av sitt recept
Inget ägg i mina saffransbullar

Inget ägg i mina saffransbullar

Blanda det med dem andra ingredienserna till fyllningen. Knåda in smöret i degen och fortsätt knåda tills den är slät och seg
Sommarlov och picknicktider

Sommarlov och picknicktider

Blanda samman de torra ingredienserna. Matiga muffins är perfekta att förbereda och frysa in,. Ta en regnig dag till att förbereda picknickmat för soliga dagar på stranden, spontana utflykter i grannskapet eller för besöket på någon av alla turistattraktioner där det kostar skjortan att mätta en hel familj
Apfelstrudel och butterkaka!

Apfelstrudel och butterkaka!

Lite lat är jag så det fick bli färdigsmördeg. Skall baka några sockerkakor till helgen, så är jag redo för sol och fika
Croissanter och baguetter

Croissanter och baguetter

Blanda det bästa som finns är att gå upp i gryningen och vandra iväg och handla. Något av det mest karaktäristiska med Frankrike är alla små byar som finns med jämna mellanrum
Klassiska kanelbullar och en butterkaka

Klassiska kanelbullar och en butterkaka

Rör om tills den löst sig och tillsätt sedan socker, salt, mjukt smör i små tärningarochägget. Pensla bullarna med uppvispat äggoch stör över pärlsocker
Saffransbullar med vaniljkräm och kardemumma

Saffransbullar med vaniljkräm och kardemumma

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk ochvärm vätskan till den är fingervarm. knyten med lite florsocker utrört i lite vattennär de kallnat
Citronbullar med ricotta och apelsinblomsvatten

Citronbullar med ricotta och apelsinblomsvatten

· Arbeta in det rumstempererade smöret några tärningar i taget. Knåda degen cirka femton minuter med maskin/elvisp eller längre för hand tills den är blank och fin och släpper bunkens kanter