Både morötter, chili, vitlök, ingefära och gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
1 gul lök, skivad 1 klyfta vitlök, skivad 25 g färsk ingefära, riven 1 röd chilifrukt 1 vaniljstång 400 g rabarber, i bitar 1 äpple, i mindre bitar 1 dl honung salt
Koka upp buljong och kokosmjölk tillsammans med ingefära, citrongräs, limeblad och chili. Strimla kycklingfile, halvera tomater, dela champinjoner, krossa och strimla citrongräs, kärna ur och strimla chili, skiva salladslök
Dela chilin, gröp ur kärnorna och finhacka köttet. Våra äpplen är mogna i trädgården och det är perfekt att koka lite chutney till höstens mustiga grytor eller en stek
Tillsätt kryddorna och grovt hackad chili (med kärnorna kvar). Kärna ur äpplena och klyfta dem. Smaksätt det med honung, kanel, salt, peppar , ingefära och apelsinzest
Denna chutney har jag valt att smaksätta med klassiska smaksättare såsom kanel, chili och ingefära. Det finns väldigt mycket gott du kan göra på äpplen, det första som kommer i tanken är förmodligen äppelpajer av dess olika slag men också äppelmos och krämer