Marinera kycklingen med yoghurt, vitlök och ingefära i 12 timmar, minst 1 timme. Fräs sedan gul lök med gurkmeja, spiskummin, kardemumma, vallmofrön och chili i 1 minut
Lagade en SÅ god indisk rätt, så jag var tvungen att skriva ner receptet. Väääldigt länge sen jag uppdaterade matbloggen, men ikväll kände jag att det var dags
Däremot hämtar jag inspiration från andra recept och igår satt jag och läste massa indiskagrytrecept (indiskt är nog min favorit bland utländska matkulturer) och blev väldans sugen på lite sådär garam masala-yoghurt-curry-lite starkt men ändå mjukt-smak (läs indiskt) och då blev resultatet detta
Receptet kommer från "Linas matkasse" 4 pers. eller hur man får en vardag att smaka som en lördag. Taglinen på Lotta Lundgrens bok "Om jag var din hemmafru" passar riktigt bra här
Min vänliga kollega hjälpte mig snabbt ur denna knipa genom att dels skicka två länkar med glutenfria receptsidor samt trycka ut ett recept på dessa indiska köttbullar, som låg på mitt skrivbord morgonen därpå
Med i kassarna följer tydliga recept och instruktioner. Det blir indiska köttbullar i smakrik sås, toppat med pistagenötter och en frisk gurksallad därtill
Det här receptet kommer från min kompis Malena, vars make är från Storbritannien (där de äter mycket indisk mat, ifall ni undrade över relevansen i den kopplingen)
Den indiska risotton är mitt egna lilla påhitt tillsammans med olika sorters bönor. Här kommer ett av recepten som jag tycker att du ska laga och provsmaka