I dag blev det lammgryta med indiska och marockanska influenser. Att bara gå bananas och koka till någonting som man gillar utan att vare sig reflektera eller bry sig särskilt mycket är något som jag finner otroligt rofyllt
Jag har använt denna då och då, och det är så praktiskt, för gör man indiska kryddblandningar från grunden är det så många kryddor som ska rostas och malas, och det tar sin lilla stund
Igår vankades det indisk lammgryta till middag hos oss och till grytan åt vi naan, ni vet det indiska platta brödet som man kan få i lite olika varianter på de indiska restaurangerna
Den turkiska maten kommer på en andraplats, tätt följd av det indiska köket. Kryddig lammgryta. Så här mot slutet av långhelgen kan det vara gott med lite variation till de traditionella, svenska smakerna på påskmaten
Två fiskrätter har vi fått med denna veckan, en laxmiddag och en torskrätt, kycklingen ligger i en gryta med indiska smaker och veckans vegetariska serveras till fredagsmyset med en löksoppa
Några av våra favoriter från gårdagens och dagens besök var bland annat den goda perfekt oljedränkta oxmärgs tarte flambée från Speceriet, den goda vegetariska wrapen fylld med grillad paneer och grillade grönsaker från indiska street food trucken (extra plus för det goda brödet) och den goda men en aning för söta efterätten från Farang
Hetta upp hälften av oljan i en stekgryta. Bryn lammköttet i omgångar och lägg åt sidan. Tillsätt löken och bryn tills den mjuknat och fått en svagt gyllengul färg