Servera gärna grytan med chapatibröd eller ris. En god och kryddig linsgrytamedindiska smaker som passar väldigt bra ihop med chapatibröd (se recept för chapati tidigare i bloggen under "Masalakryddad dhal med gula ärter och chapati" från nov 2013). 5 port3 dl gröna linser1 gul lök, hackad2 morötter, tunt skivade350 g gröna bönor1 msk tomatpuré2 msk finriven färsk ingefära2 vitlöksklyftor, pressade1 msk kumminfrön1,3 l vatten2 tsk örtsalt2 tsk spiskummin2 tsk koriander1 tsk gurkmeja2 krm cayennepepparOlja till stekning. Tillsätt därefter de gröna bönorna och låt puttra i ytterligare 5 min
indisklinsgrytamed spenat och sötpotatis + durranaan. masoor dal – het linsgryta (vegan). burrito bowl med svarta bönor, salsa och guacamole (vegan, glutenfritt)
chili con carne, boeuf bourguignon, coq au vin, indisklinsgryta, thaigrytor osv är i regel enkel mat att tillreda och väldigt god att värma upp dagen efter tillredning
- Dal tadkaSpenatsoppa - Indisk spenatsoppa med ingefära och chili - Palak soupKryddig indisklinsgryta - Dhal med röda linserLinsgrytamed röda linser och kokosmjölk - Indisk dhalHaricots verts (gröna bönor) med kokos och kryddor - Kothavarangai poriyalDela