Indisklinsgryta som också kallas dhal är en av de mest kända. Det indiska köket, som hör till ett av världens kryddstarkaste, bjuder på många vegetariska rätter
Speciellt vid denna lite kyligare tiden på året passar den indiskalinsgrytan riktigt bra, dom där härliga kryddorna sätter fart på blodcirkulationen och värmer frusna kroppar och själar som just pedalat hem från jobbet
Jag har varit så himla sugen på linsgryta - eller på indiska. Sedan tillsätter jag garam masala och gurkmeja, som får rosta i minst fem minuter tillsammans med grönsakerna
Dom som hängt i vår kök ett tag har förmodligen inte lyckats undgå att vi gillar mat kryddad med indiska smaker (vi gillar det väldigt mycket) och kanske vet man också att en av våra favoriter när det gäller vegetariskt och snabblagat, är den indiskalinsgrytan Daal
Jag gillar verkligen indisk mat, och har lagat det några gånger. Den här smöriga linsgrytan (butter dal) blev väldigt lyckad, och fick även gott betyg från resten av Bakbokmat-familjen
Receptet har vi stulat från Amy, vår indiska inspiratör. ) Garam masala och kanel sätter inte bara smak på grytan, de gör dessutom att det doftar ljuvligt i köket undertiden den puttrar på spisen
Indisk broccoli- och linsgryta med ris och yoghurt 4 portioner. 1 tsk garam masala krydda. Måste tipsa om en jättegod middag jag lagade till oss ikväll
IndiskLinsgryta. minut och lägg i morötter, garam masala, chili och kanel. 1-2 tsp garam masala. minute and add the carrots, garam masala, chili and cinnamon and fry for 3 minutes. 1-2 tsk garam masala. 1-2 tsp garam masala
Förra veckan var jag hemma hos en kompis på middag och hon bjöd på Daal, en krämig indisklinsgryta gjord på röda linser kokade med kokosmjölk, ingefära, garam masala och massa annat smarrigt