En värmande linsgryta med indiska smaker. Ni kokar samman en gryta som består av gröna linser, morötter, paprika, ingefära, kikärtor, lök och plommontomater på burk
Tillsätt falukorv, blomkål och kikärtor och fräs med resten i ett par minuter på hög värme. Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör och fräs lök, vitlök, ingefära och curry tills löken är mjuk
Indisk curry med kikärter1-2 burkar kikärter4-5 klyvna skalade potatisar2-3 morötter1 burk hela tomater (eller kross)1 liten burk kokosgrädde (även kokosmjölk går)1 hackad lök3-4 vitlöksklyftor1 bit riven ingefära (ca 2 cm)1 msk kanel1 msk kardemumma1 msk gurkmeja2 msk currychili enligt smak1 ½ msk socker1½ msk sojasalt(vatten)(koriander)Ta fram en kastrull och häll i lite olja
Vänd ner tomaterna och osten i grytan, värm naanbröd som du serverar vid sidan. Här om dagen var hon med på Nyhetsmorgon och lagade Indisk korma med halloumi och kikärter, Det både lät och såg så gott ut att jag genast köpte hem alla ingredienser för att själv laga till den
Aloo Palak – Indiskgryta med spenat, potatis och kikärtor. Kan ju inte försitta ett tillfälle att få bjucka lite gött vegokäk – och han är dessutom ett stort fan av indiskt så jag väckte upp mina gamla tikka masalaskills och snodde ihop den här grytan
Och visst är det en hel del kryddor som används för att få till den perfekta indiskagrytan, men det är då också bra att komma ihåg att när man väl har införskaffat sig kryddorna så kan de användas om och om igen då de flesta av kryddorna förekommer i flera recept på indiska grytor
En mustig och god gryta som kanske egentligen passar bäst en ruskig höstkväll men eftersom min sambo är galen i grytor av alla dess slag får jag väl stå ut