Denna gång föll valet på en indiskdaal med linser och en massa kryddor. När det kommer till indiskt så tycker jag gärna man kan vräka på rätt mycket, för det ska ju vara kryddstarkt
Jag har varit så himla sugen på linsgryta - eller på indiska. daal - så länge nu, så idag när regnet faller ner utanför fönstret (för femte dagen i rad) och mitt huvud bankar och halsen kliar, då kände jag att - idag är dagen
En absolut favorit i vårt kök är denna Daal – en indisk linsgryta som alltid blir fantastiskt god. Det finns mängder av olika recept på Daal och stavningar, men grunden är röda linser, krossade tomater och kokosmjölk samt en massa goda kryddor
Speciellt vid denna lite kyligare tiden på året passar den indiska linsgrytan riktigt bra, dom där härliga kryddorna sätter fart på blodcirkulationen och värmer frusna kroppar och själar som just pedalat hem från jobbet
Vi blev lite less på den heta linsgrytan med berbere som vi brukar göra, så jag försökte göra en daal (som jag alltid äter på Chowkeeng här i stan) och jag måste säga att jag lyckades riktigt bra
Det är en indisk linsgryta, och eftersom jag älskar daal, var jag tvungen att prova. Jag satt och bläddrade i några gamla nummer av buffé och hittade detta på en daal