Indisk currygryta recept

Indisk currygryta med ris

Indisk currygryta med ris

Skär filéerna i skivor. Skala och hackad löken. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett
Indisk currygryta med kyckling

Indisk currygryta med kyckling

Börja koka ris och förbered andra tillbehör du vill servera till indiskacurrygryta. Laga currygrytan. Låt currygrytan koka på låg värme i minst 30 minuter
Indisk currygryta med tillbehör

Indisk currygryta med tillbehör

Häll vatten i en kastrull sätt på spisen. Hacka äpple och lök fint, den ska koka sönder helt, häll i kastrullen
Indiskt tomatris

Indiskt tomatris

Garnera med hackad koriander och servera med raita, en god currygryta eller en sallad. Indiskt tomatris som smakar fantastiskt
Currygryta med aubergine och kikärtor

Currygryta med aubergine och kikärtor

indiskt och thai var en bra kombination så här kommer en krämig currygryta i dess anda. Att man som indisk kunde relatera till de interna desi (indiska) skämten kanske gjorde sitt till men det var verkligen en höjdare och ofta skrattade jag tills tårarna flödade
Mustig gryta i den envisa vintern

Mustig gryta i den envisa vintern

Den kan med fördel ätas med samma tillbehör som någon indiskcurrygryta och gärna naanbröd. Idag har jag vabbat med en liten skrutt tjej
Gaeng Kari – gul thailändsk currypasta

Gaeng Kari – gul thailändsk currypasta

Gaeng Kari har rötterna i indisk/muslimsk curry, vill du fördjupa det indiska inslaget kan du tillsätta 2 tsk hel bockhornsklöver och 1/2 kanelstång när du maler kryddorna
Tofugryta Currymasala

Tofugryta Currymasala

En värmande och mustig vegetarisk currygryta. Foto. Johannes Wätterbäck. Kombinera gärna grönsakerna efter vad du har hemma
Chapatis (indiskt bröd utan jäst)

Chapatis (indiskt bröd utan jäst)

Alldeles strålande goda är de tunna bröden varma till vilken indiskcurrygryta som helst. Servera varma till indiska grytor m
Currygryta med aubergine

Currygryta med aubergine

Vi har börjat inse att det är dags för oss att utforska det indiska köket mer än vad vi har gjort hittills, och denna improviserade curryvariant (som ju inte är speciellt indisk alls egentligen) kan få stå som ett litet startskott för det