Inbakad oxfilé lök svamp recept

Inbakad oxfilé med svampcrème

Inbakad oxfilé med svampcrème

Fräs svamp, lök och vitlök i smöret. Svampcrème. Fördela svampcrèmen på köttet. Svampcrème. 1 ½ - 2 kg oxfilé. 3 msk finhackad silverlök. 1 tsk finhackad vitlök
Inbakad oxfilé

Inbakad oxfilé

Fräs svampen tillsammans med löken i smör. Finhacka lök och champinjoner. Bred svampstuvning mellan skivorna och sätt ihop igen till en hel oxfilé
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Hacka lök, svamp och rökt skinka i mycket små tärningar. Skala löken och vitlöken samt tvätta champinjonerna
Oxfilé Wellington…fast inte på riktigt

Oxfilé Wellington…fast inte på riktigt

I stället för att baka in köttet tillagade jag det i ugnen utan smördeg, och smördegen serverade jag separat tillsammans med duxelle (finhackad svamp, lök och örter) i form av en quenelle

Biff Wellington med tryffelmos!

Inbakadoxfilé är riktigt gott, här med potatismos smaksatt med parmesan och tryffelolja och en jättegod björnbärssås

Gott nytt 2012!

Huvudrättens inbakade biff med rotfruktsbakelse och rödvinsreduktion smakade suveränt, helt underbart att sätta kniven i det frasiga höljet, men köttbitarna kunde nästan varit lite mindre för detta är verkligen en mättande rätt

Inbakad oxfile med fyllning

Krydda och bryn oxfilén mycket väl runt om i en stekpanna på spisen. Hacka lök, svamp och skinka i mycket små tärningar