Putsa bort senor från oxfilén. 600 g oxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g oxfilé 1 kyld smördeg à 400 g ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk dijonsenap Svampröra
Salta och peppra oxfilén. Hetta upp stekpannan med lite smör och bryn oxfilén runtom. Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Vill du så är det även gott att servera annan filé till, som tex ren, fläsk- eller oxfilé. Lammfilé är alltid gott och uppskatt och tillsammans med den här inbakade röstin blir det en härlig festrätt
Huvudrättens inbakade biff med rotfruktsbakelse och rödvinsreduktion smakade suveränt, helt underbart att sätta kniven i det frasiga höljet, men köttbitarna kunde nästan varit lite mindre för detta är verkligen en mättande rätt