Jag är så där larvigt traditionell att jag helst äter blåbärspaj på sommaren och äppelpaj på hösten… Därför uppskattar jag verkligen ICAs nya satsning på säsongens frukter
Vi fortsatte hem och iväg till närmaste ICA där vi köpte vattenmelon och passions frukt, gick sedan hem hit där vi skar upp allt och satte oss ute i solen på altanen
Frukt eller inte. Livsmedelsverket gjorde för några år sedan en undersökning som visade att även om frukt och grönsaksätandet har ökat, äter svenskarna fortfarande på tok för lite av den goda varan
-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Ingredienser Portioner. 1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Vid det runda bordet stod varsin flaska av ICAs äppelmust med kanel som är gjord på räddad frukt. ICA bjöd in till den bästa julfrukosten jag någonsin varit på