Idag bakade vi en äppelkaka med citron & kardemumma. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Servera kakan ljummen eller kall med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker
Och jag tröstar mig med att hemma vänta den här godsaken, en citron och lakritskaka. Jag smaksatte den med mina favoriter citron, vanilj och lakrits, en enligt mig helt magisk kombo
Mattias mamma hade hittat det på ICA och var snäll och köpte det till mig Med färdigt mandelmjöl blir det i alla fall lite enklare att baka, några färre steg
Vispa ihop ägg, färskost och sötning med saften och rivet skal av citronen och häll i botten. 4 ägg400 g färskost (jag tog 9%)1,5 dl sötning (ex ICA sötströ eller sukrin)Saften och skalet från en ekologisk citronLemoncurd. (en större sats)3 ekologiska citroner, skal och saft1 dl sötning50 g smör2 ägg3 äggulorSätt ugnen på 175 grader. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min tills kakan stannat i mitten. Riv skalet och pressa saften ur 3 citroner i en kastrull
12 Kaka 100 g smör 100 g vit choklad rivet skal av 1 citron 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 2 ägg 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g) Garnering ca 50 g mörk bakchoklad (55%) godisägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5