Ja ni vet säkert vid det här laget hur mycket jag älskar kyckling i ugn. Om man inte känner att man har råd att köpa ekologiskt/KRAV-märkt varje gång så köp i varje fall svensk kyckling då de har strängare regler för djurhållning än i de flesta andra länder som vi importerar ifrån
Hur har helgen varit. Mina fina arbetskamrater hade lagt ihop till en avskedspresent till mig, och ja, vad ska man säga, de kunde verkligen inte valt en bättre present till mig
Men hur ofta vi än har ätit det så var detta faktiskt vår första tilllagade smörkycklingen här hemma, dock inte sista eftersom vi hittat några olika varianter av receptet som vi vill prova
Nåja, en riktigt trevlig kväll hur som helst. På kvällen blev det tacos och sedan mys framför tvn på kvällen tillsammans med min kusin och hennes familj som stannade kvar
Jag länkar alltså till befintliga recept på nätet och lägger till Nilla’s tips när det behövs om hurman kan byta ut råvaror och ingredienser i recepten
Jag tycker om att prova på nya recept som ni märkt och jag tycker om sötheten som blir av jordgubbar i mat och det finns hur mycket som helst gott med just jordgubbar som passar perfekt till sommarens alla grillade maträtter och nu när det går att köpa gubbarna överallt så tillåter jag mig att prova på sådant som är för mig nytt med dem som ingrediens och än så länge har det endast blivit gott resultat av det
Jag har valt ut råvaror och smaker som vi gillar i vår familj men jag ger även tips till respektive rätt om hur de kan göras mer ”barnvänliga” för extra kräsna matgäster
Här kommer alla grymma grilltips på hurman får sitt kött mört och fint. Blir bara hur gott som helst. Sedan tillagar jag det i ugnen på låg värme och slutligen grillar jag det med en egengjord glaze/BBQ-sås