Härom dagen åt vi torsk men oftast blir det lax. Tror att största anledningen till att man inte äter så mycket fisk är att man tycker det är svårt att variera sig
Det tål att upprepas hur nyttigt det är med fisk, som dessutom går så snabbt att tillaga. Annars är det den goda laxen jag tänkte dela med mig ett recept av, eller egentligencitronsåsen till laxen
Hur har ni upplevt maj. Så här tillagar jag laxen. Hel lax i ugn – enkelt recept. Jag är SÅ LYCKLIG över att det varit så många ”äta-ute” kvällar på uteplatsen
Jag vet inte hur stor roll marinaden spelade, menden här laxen blev väldigt, väldigt god. Han vet precis hur han reglerar värme och tillagningstid så att allt smakar kanon
Hurman nu kan välja ungsstekt korv när man erbjuds lax. Lägg laxen i en ugnsform och snitta fisken, tryck ner ost och soltorkade tomater så gott det går
Imorgon berättar jag hur. Men om man gör det fel kan den ugnsbakade laxen lätt bli torr och smaklös. Att få en perfekt tillagad fisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningenäven fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
Det syns ju hur gott detta är. Man kan använda stektermometer vilket är säkrast förstås, men om du inte har en sådan eller inte orkar använda den så är det bara att kolla fisken "manuellt"
Jag hade ju ätit ceviche tidigare utan sötpotatis och det gick hur bra som helst. Använder man sig av vit fisk får man vara försiktig och kanske korta tiden som den ligger i marinad
I det introducerande inlägget om PiMs veckomatsedel kan ni läsa mer om tankarna bakom matsedeln, portionsberäkning, tips om hurman värmer upp maten på ett bra sätt, mm